Tryggt och utvecklande att vara bemanningsläkare

Vissa läkare är initialt lite ovilliga till att ta steget och bli bemanningsläkare. Detta beror på att de har vissa farhågor om hur det är att jobba som konsultläkare. En av de saker som man oroar sig över är anställningstryggheten och stabiliteten på jobbfronten. Och visst passar det kanske inte precis alla yrkespersoner inom vården att börja jobba som konsulter. Däremot finns det en stor uppsida för den som vågar blicka utanför sin bekvämlighetszon.

Nedan belyser vi några av de främsta fördelarna med att bli bemanningsläkare. Läs vidare om du själv funderar på att vara läkare som konsult.

Bemanningsläkare har en flexibel och stabil tillvaro

Till fördelarna med att arbeta som bemanningsläkare hör bland annat:

  • Flexibiliteten. En vanlig anledning till att läkare väljer att bli konsultläkare är den stora flexibilitet som denna anställningsform erbjuder. Du kanske är trött på att försöka få dina önskade semesterveckor godkända av din arbetsgivare? Kanske har du tröttnat på att behöva jobba sena kvällar och nätter eller att behöva gå till jobbet tidigt på morgonen? Detta behöver inte längre vara något problem om du väljer att börja jobba som konsult. Du får nämligen en större flexibilitet och kan planera ditt schema på ett sådant sätt att du får en ökad kontroll över din fritid och din jobbtid.
  • Lönen. Generellt sett kan du räkna med en viss löneökning när du börjar arbeta som konsult. Lönerna ligger nämligen ofta högre för de läkare som jobbar på konsultbasis jämfört med dem som har en vanlig tillsvidareanställning inom vården. Dessutom har du chansen att ta på dig ytterligare arbetspass om du vill kunna tjäna lite extra pengar.
  • Stabilitet. Det finns flera bemanningsbolag i Sverige som samarbetar med vårdgivare kring rekryteringen. Stabilitet är därmed ytterligare en fördel som du gagnas av när du väljer att jobba med dessa aktörer. De har nämligen avtal med flera av de större vårdgivarna i vårt land. Det betyder att du kan räkna med en stabil tillvaro som konsultanställd.
  • Utveckling. En konsultanställning är dessutom utvecklande. Du får möjlighet att jobba i flera olika arbetsmiljöer hos olika arbetsgivare. Detta ger dig chansen att bygga på din kunskap, färdighet och erfarenhet samt att utvecklas i din yrkesroll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *