Då kan du vara i behov av en kantmaskin

En kantmaskin kan också kallas för kantvik, plåtviknings- eller plåtbockningsmaskin. Dessa ofta rejäla maskiner är till för att vika och böja olika slags material för att man ska kunna få det resultat som man önskar. Materialet är oftast inom plåt och metall. Denna maskin använder både spänning och kompression för att man på så sätt kunna skapa olika sofistikerade produkter.

Vissa maskiner är särskilt konstruerade för att kunna användas på ett professionellt sätt inom en specifik bransch. Det kan till exempel vara arbete som byggnadsplåtslagare, ventilationsplåtslagare eller inom vissa plåtindustrier. Även om maskinerna är kraftfulla är de ofta väldigt användarvänliga med ett ergonomiskt utförande. Detta för att ert företag ska kunna forma materialet till de produkter som ni vill utan att behöva slita på personalen.

Att arbeta med dessa kraftiga maskiner kan ibland ha en negativ inverkan på axlar, armar och rygg. Detta är värt att tänka på när man hanterar tunga maskiner som denna typ.

Fördelar med en kantmaskin

En kantmaskin är en viktig maskin för vissa branscher och företag. Fördelarna med maskinen är flera såsom att den:

  • Kan forma materialet till olika produkter. Den erbjuder företag en möjlighet att forma sina råvaror till produkter som de själva önskar.
  • Klarar olika tjocklekar. Man kan ställa in en kantmaskin så att den klarar olika tjocklekar av plåten. Ibland kan man även ställa in skarpa eller mjuka böjar för varje tjocklek så att den kan formas för att kunna bli så som ni vill att den ska vara.
  • Kan anpassas med olika tillbehör. Man kan anpassa maskinen med olika slags tillbehör för att få fram de produkter som man vill.
  • Passar inom olika branscher. Maskinen passar för olika slags branscher.
  • Finns i olika arbetslängder. De kommer i flera olika arbetslängder som till exempel från cirka 2000 mm till 3100 mm.
  • Finns i olika utföranden och modeller. Den finns i olika utföranden för att passa just ert företag. Det finns till exempel lite mindre varianter, manuella eller motordrivna och även större anläggningar som har ett automatiskt arbetssätt.
  • Kan klara sig med endast lite underhåll. Vissa maskiner behöver inte heller särskilt mycket underhåll vilket är önskvärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *